Produkten

Natumar levert alles wat voor kan komen in de natuursteen branche, doch met name gevelbekledingen en interieurs van gebouwen.

Natumar levert alle natuursteensoorten die de aarde ons geeft, en zo ook
marmercomposiet, zowel in een kunsthars- als cementgebonden uitvoering.

Ook keramiek is niet meer weg te denken uit het tegenwoordige bouwen. Wij zijn met een grote en toonaangevende Nederlandse firma een samenwerking gestart om ook keramiek aan onze vaste en trouwe klanten te kunnen aanbieden. Dit geeft de mogelijkheid om al het “tegelwerk” bij ons neer te leggen en wij zorgen dan voor een perfecte uitvoering.

Natumar levert uiteraard gevelbekledingen die traditioneel verankerd worden aan de beton/metselwerk achterconstructie, doch heeft ook een aantal andere goede opties, zoals:

Naton Dit is een door natumar eigen ontwikkelde methode van een compleet prefab beton element bekleedt met natuursteen. Voordeel hiervan is dat de montage snelheid hoger ligt en geen steigers rondom het gebouw geplaatst hoeven te worden. 
Alna Tegenwoordig komt het vaker voor dat de architect een lichtere gevelconstructie wenst toe te passen waardoor er geen metselwerk c.q. betonconstructie wordt opgetrokken. Natumar heeft hierop ingespeeld door zelf, in samenwerking met hun vaste ankerleverancier, een systeem te ontwikkelen zodat een aluminium achterdraagconstructie kan worden aangebracht tegen een staalbouwskelet. Hiertegen worden dan weer met normale, drie-dimensionaal verstelbare, ankers de natuursteengevelplaten aangebracht.Twee mooie referentie projekten van dit systeem zijn Schunk in Heerlen en het hoofdkantoor van ERU kaasfabriek te Woerden.

 

Topstone Steeds meer gemeentes in Nederland gaan ertoe over om bestratingswerk uit te voeren in graniet. Door de dikte van het toe te passen materiaal wordt de prijs natuurlijk sterk beïnvloed, en hoe exclusiever de gewenste steensoort des te hoger de prijs wordt.Het antwoord van natumar daarop is TOPSTONE. Topstone is ontwikkeld door Maas & Waal beton uit Malden, en natumar levert de benodigde graniet.

Op een speciale gepatenteerde wijze wordt een natuursteentegel van 2 cm. dik prefab-matig bevestigt op een betonnen ondergrond. Voordeel hiervan is dat de kosten van de natuursteen beperkt blijven tot tegels van 2 cm. dik. Beton is namelijk altijd goedkoper dan graniet. De toptone tegels kunnen worden geleverd in diverse diktes, al dan niet voorzien van een wapening.

Enige prachtige referenties zijn:

Nieuwe Provinciehuis Den Haag ca. 500 m2
Gemeente Amsterdam diverse pleinen/straten
Muziektheater Tilburg ca. 500 m2
Centrumplan Capelle a.d. IJssel ca. 1.200 m2
Plein Waalwijk ca. 3.800 m2

Indien U geïnteresseerd bent in bovengenoemde produkten, stuur dan direct Uw e-mail aan ons.