Actueel

De meest actuele informatie wordt tegenwoordig geplaatst op Facebook en LinkedIn.           Klik daarom op deze buttons rechts onder op de pagina.

Vanaf februari 2019 kunt U ook door ons de cementdekvloeren laten aanbrengen. Wij zijn daarvoor een samenwerking gestart met een goeie partij.  Tevens kunnen wij oude resp. bestaande vloeren stralen om weer een goeie hechting te krijgen voor een nieuwe lijm verbinding

Hoogcatharijne Utrecht

Dit prachtige winkelcentrum is begin november 2018 opgeleverd. Daar zijn door ons ca. 14.000 M2 natuursteen verwerkt met als hoofdmaterialen Beige Classico uit Portugal voor de vloeren en Jura Gelb voor de gevels. Het is een toonaangevend winkelcentrum geworden met een geweldige rustige uitstraling. Voor een filmpje gebruik deze link

Keramiek, met name in groot formaat, krijgt een steeds groter marktaandeel en de gelijkenis met echt natuursteen wordt steeds beter. Wij zijn met een grote en betrouwbare partij een samenwerking aangegaan om dit ook aan onze klanten te kunnen aanbieden, zeker in combinatie met natuursteen.

 

Euryza Zwijndrecht is een zeer fraai en luxe woningbouw project van BAM Wonen en daar zijn wij begin november gestart met de montage van ca. 1.000 M2 gevelplaten in 2 soorten Portugees kalksteen in de bewerkingen gezoet en gefrijnd.

Zandvliet College Den Haag  is enige tijd geleden uitgevoerd met een gevel van Portugees kalksteen, doch met een patroon van “tegel-maten” aangezien eerst een keramische gevel was voorzien. De natuursteen, inclusief veel m1’s schijnvoegen , bleek toch goedkoper te zijn en aan de uitstraling van echt natuursteen valt niet te tornen. Ook de veel langere ervaring met natuursteen geeft een goed en betrouwbaar gevoel. Resultaat zeer geslaagd.

Zandvliet collegeZandvlietcollege-1

Atelier Puuur heeft voor zijn gebouw Blok 0 Houthavens Amsterdam de Zuiderkerkprijs ontvangen. Dat is een felicitatie waard. Wij hebben alle gevels voorzien van Gauinger travertin en dit heeft waarschijnlijk bijgedragen aan deze mooie prijs. Het grootste gedeelte van de gevelplaten is gemonteerd op een aluminium sub-verankering constructie die ook in zijn geheel door ons is uitgevoerd. Echt geen standaard project dus maar het resultaat mag er absoluut zijn. Per verdiepingshoogte hebben de platen om en om een andere bewerking van het oppervlak!!

Blok 0 IMG_4992IMG_4995

Ook project IJ4You is net opgeleverd. Dit ligt direct naast Blok0, en deze gevel is  uitgevoerd in Mooser  Muschelkalk en ook dat resultaat mag er zijn.

15202-16©LuukKramer 15218-10©LuukKramer

Beide bovengenoemde projekten waren weer een uitdaging omdat hier ook weer speciale anker-constructies moeten worden toegepast o.a. vanwege grote dagkanten en omdat de beton vloeren bij de borstweringen maar ca. 30 cm dik zijn terwijl de plaathoogte 60 cm wordt. In een aantal gevallen krijgen deze platen zelfs een dubbele bewerking. In het midden van de plaat komt een brede schijnvoeg die de bewerkingen deelt. Deze platen worden daardoor ook 4 cm dik. Architecten: Marcel Lok en Puuur Artchitecten (Furkan Kose) beide uit Amsterdam.

In Maart 2016 starten wij met onze werkzaamheden bij het nieuwe Hoogcatharijne in Utrecht. Een bijzonder mooi en prestigieus project. In totaal ca. 12.000 M2 vloeren, trappen en binnenwanden. In totaal worden hier 9 soorten natuursteen toegepast met diverse patronen. Ook worden gevels uitgevoerd met natuursteen en er wordt 1 gevel uitgevoerd met een zaagtand-effect met  Jura Gelb. Wij verzorgen al het tekenwerk, de montage tot en met het impregneren van de vloeren. Hieronder 2-tal impressies.

NHC impressie

Jura gevel NHC

Hotel Tiel is ook enige tijd geleden opgeleverd. Gevels uitgevoerd in Salty White, 2.600 M2 Door de uniformiteit van deze steen is het een super strak gebouw geworden.DSC_5411 DSC_5417 DSC_5427

 

Opgeleverd: project Cool63 te Rotterdam. Het betreft hier een renovatie project met een gevel van 2.100 M2 Romaanse Travertin. Deze opdracht behoort absoluut tot aan van de meest uitdagende in ons 50 jarig bestaan. Platen van 175x165x4 cm met een gewicht van ca. 325 kg monteren is bepaald geen standaard werk meer en zeker gelet op de verankerings-eisen in Rotterdam een echte uitdaging. De eerste gevel van 350 m2 is inmiddels gereed en het resultaat is grandioos. De achtergrond waarop wij verankeren is divers. Er komen spouw-maten voor tot wel 35 cm. die wordt opgevangen met speciale stalen consoles waarop de RVS ankers worden bevestigt. De sier-kolommen springen ca. 20 cm voor de borst-weringsplaten uit en alle hoeken worden in verstek uitgevoerd. De borstweringsplaten hebben daarenboven aan de boven en onderzijde een (schuin) aangelijmde dagkant van 12 cm. breed. Zoals bekend heeft Travertin een open gaatjes structuur. Hier zijn deze opgevuld met een 2-komponenten glas-helder vul-middel waardoor het op afstand lijkt als of de gaatjes wel open zijn. Het geeft dus een hele natuurlijke uitstraling en is een nieuwe “uitvinding”  Hoofd-aannemer is een combinatie van BAM en DURA.
Wij ontwikkelen ons overigens steeds meer als een renovatie-specialist. Wij hebben inmiddels een aantal grote werken voorzien van een nieuwe natuursteen gevel. In 2012 is bijv. Hotel Pullman in Eindhoven voorzien van een nieuwe gevel 4.700 M2 in Negro Argento en Rauchkristal.

IMG_2416

 

In januari 2012 kregen wij de opdracht voor de nieuwbouw van Capgemini in Utrecht.De combinatie BAM/Natumar is er allang geen meer van aannemer en onder-aannemer. Wij zijn voor de BAM een echte co-maker geworden de laatste jaren en deze goeie en prettige samenwerking heeft ook nu weer zijn vruchten afgeworpen. In record tijd is de gehele werk voorbereiding opgezet en in Juli 2012 zijn wij reeds aangevangen met de montage.

Een behoorlijk groot projekt van ca. 5.600 M2 gevelbekleding in Mouleanos, Jura Goldgelb en Chinese Hardsteen. De oplevering vond plaats in Maart 2013 zijn. Ook hier verzorgden wij alle leveringen, de montage, isolatie, verankering, steigerwerk enz.
Verdere projekten die recentelijk uitgevoerd zijn voor BAM: Vredenburg te Utrecht; Ziekenhuis te Boxmeer; Isselwaarde te IJsselstein; Innovatoren te Venlo; Limburgs museum te Venlo; Stadshuis te Nieuwegein.
Wij kunnen trots zijn op een zo goeie samenwerking en natuurlijk speelt kwaliteit, in de breedste zin, daarbij de grootste rol.

Capgemini vanaf station zijde

In 2008 heeft de oplevering plaatsgevonden van het projekt Eusebiushof te Arnhem. Hier zijn 5.400 M2 gevelplaten gemonteerd in 2 soorten Portugese kalkteen, Dolomiet uit Duitsland en zwarte graniet uit China. Het resultaat is absoluut de moeite waard.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSC_0558

 

DE COOPVAERT IN ROTTERDAM.
Op deze pagina heeft al eens een rubriekje gestaan over dit projekt vanwege de zeer speciale voorgevel van dit gebouw.
De gevelplaten hebben namelijk een basis-afmeting van 245x80x4 cm en dit staaltje vakmanschap is absoluut een unicum in Nederland.
Architectenburo Cees Dam heeft voor deze afmetingen gekozen om de wel zeer fraaie adering van het materiaal Arabescato Cervaiole zo lang mogelijk te laten doorlopen.
Het resultaat mag er absoluut zijn, mede door de wel zeer vakkundige montage van “onze” stellers. Het valt immers niet mee om in weer en wind platen van bijna 250 kg per stuk te moeten monteren. Desondanks zijn wij van mening dat het niet mogelijk is om een gevel mooier te monteren dan hier is gebeurd.
DSCF0055

DSCF0065

                                                                                                                                                                                                                                                                       

RECENT OPGELEVERDE PROJEKTEN:

*Nieuwbouw Hoogcatharijne Utrecht: ± 14.000 M2 vloeren, gevels, trappen, wanden
*Marinehospitaal terrein Overveen: ± 170 M2 gevelplaten en kolommen in Azul Atlantico
*Appartementgebouwen Diemen: 250 M2 gevelplaten in Beige Topazio en Rode travertin
* Hart van Zuid, zwembad:  420 M2 gevelplinten, vensterbanken ed in Belgisch Hardsteen
*Houthavens Amsterdam: 700 M2 gevelplint, trappen en vloeren in G-654
*Amsteltoren: 600 M2 gevelplaten in G-694/G684
*Rabobank te Gouda: 1.400 M2 gevel metselblokken in G-684
*Woningcomplex De Reder te Scheveningen: 1.540 M2 gevels, vloeren en wanden in G-654
*Zandvliet college Den haag: 770 M2 gevelplaten met uitstraling van keramische tegels
*Geo Wetenschappen: 1.900 M2 vloeren en trappen in G-694
*Appartementen   Greenwich Londen: 850 M2 gevelplaten Azul Monica
*Zaans Medisch Centrum Zaanstad: 250 M2 vloeren in Negro Argento
*Renovatie Manhattan Hotel Rotterdam: 300 M2 vloeren en wanden in Jura Gelb
*Hotel Tiel: 2.600 M2 gevels in Salty White.                                                                                              *Kop van Lombok: 900 M2 gevels, vloeren en wanden in Pillarguri.                                *Coolsingel 63, Rotterdam: 2.100 M2 gevels in Romaanse Travertin en Pillarguri kwartsiet.   *Villa Hoofddorp: 450 M2 gevels in Jura Gelb                                                                                            *Centrumplan te Uden: 250 M2 kolombekledingen in Chinese Hardsteen.
*Woning complex De Reder te Scheveningen: 1.000 M2 gevels, wanden, vloeren in G-654.
*NS gebouw te Helmond: 400 M2 vloeren en massieve gevelplinten in Impala en G683
*Innovatoren Venlo: 650 M2 vloeren en trappen in Belgische Hardsteen.
*Capgemini Utrecht: 5.600 M2 gevels in Mouleanos, Jura en Chinese Hardsteen.
2000 M1 vensterbanken in Chinese hardsteen.600 M2 vloertegels in Negro Argento
*3 Kantoren Olympus Deventer: 1.200 m2 vloeren en trappen in Jura Gelb.
*De vredenburg te Utrecht: 3.350 M2 gevels en massive dorpels/afdekbanden in Baltic Brown en Negro Argento.
*Appartementen Isselwaerde te IJsselstijn: 1.100 M2 gevels in Negro Argento.

*Ministerie van Landbouw te Den Haag: 4.000 M2 vloeren en trappen in Cenia.
*Pettelaarpark te Den Bosch: 1800 M2 vloeren en trappen in Mouleanos.
*Stadshuis te Nieuwegein: 650 M2 vloeren in 5 soorten natuursteen.
*Ziekenhuis te Boxmeer: 3.200 M2 vloeren en wanden in Padang en Kalksteen.
*Hogeschool te Rotterdam: 760 M2 gevels in Vidraco Attaya
*Kantoorgebouw Le Maire te Arnhem: 1.800 M2 vloeren in Mustang.
*Appartementen te Breda: 2.900 M2 gevels in Mooser Muschelkalk..
*Crescendo te Venlo: 3.600 M2 gevels in Mendiger Basaltlava.
*Villa in Ter Aar :900m2 gevels, vloeren en trappen in Negro Argento, Chinese hardsteen en Black Berry.
*ZMLK school Den Haag; 1.100 m2 gevels in Travertin.
*Sofitel Eindhoven : 4.700 m2 gevels in Negro Argento en Rauchkristall.
*Hoofdkantoor Esprit te A’veen: 1.600 M2 gevels, vloeren, trappen ed. in Chinese Hardsteen
*Kantoorgebouw Entrada te Tilburg: 1.670 M2 gevels in Gran Beige.
*Gemeentehuis Boxmeer : 900 M2 gevels en vloeren in G682 en G684
*Rustenburg te Zaantad: 900 M2 gevels en vloeren in G-684 en G-654.
*Politieburo hoofdkantoor Keulen: 2.350M2 gevels in Bateig Diamante
*Appartementen te Hilversum: 1.130 M2 gevels in Mouleanos.
*Kantoorgebouw te Dordrecht: 600 M2 gevels in Padang Dark
*Kantoorgebouw Europastaete te Utrecht: 6.500 M2 gevels, vloeren, vijverpartijen in Lely White en Negro Argento.
*Kantoorgebouw Mirage te Utrecht: 2.300 M2 vloeren, trappen en vensterbanken in Gran Beige en Negro Argento
*Kantoorgebouw Eusebiushof en Eusbiusveste te Arnhem: 6.000 M2 gevels , vloeren, trappen vensterbanken
*Pieter Vredeplein Tilburg: 1.100 M2 gevels in Ling White.
*Kantoor Kabelweg Amsterdam: 1.250 M2 vloeren en gevels in Dolomiet
*Woongebouw Goirle: 540 M2 gevels en plafonds i 450 m2 vloeren en trappen in Jura Gelb en Serpentino
*Kantoor NFI te Rijswijk: 250 m2 plafond, wand en vloer in Striato Sabri en
600 m2 vloeren in travertin
*Lucas Andreas Ziekenhuis te Amsterdam, 1.600 M2 vloeren en trappen in Dolomiet.
*Appartementen Baarn: 300 M2 gevels en vloeren in Padang
*Kantoor Oostpoort Haarlem: 600 m2 vloeren in Mustang
*Kantoor Van Helden Tiel: 500 m2 gevels, vloeren en trappen in Nero Zimbabwe
*Hotel Art Bredius Bad te Amsterdam: 980 m2 gevels in Ling White
*Schouwburg te Hoorn: 1000 M2 vloeren in Rosa Porrino graniet
*Kantoor Lisse: 400 m2 gevels en vloeren in Hardsteen
*Kamer van Koophandel Den Haag: 400 m2 vloeren en trappen in Jura Gelb
*Flatgebouw Delft: 160 m2 gevels in Nero Assoluto Zimbabwe
*Kantoor CCA te Amstelveen: 650 m2 binnenwanden in Giallo Dorato en